FöRETAGSFöRVäRV - äR DET EN BRA IDé?

Företagsförvärv - är det en bra idé?

Företagsförvärv - är det en bra idé?

Blog Article
Det är tufft att driva företag och på en internationell marknad där utbudet är större än någonsin inom nästan varje typ av bransch kan det vara svårt att se hur verksamheten skall kunna växa. Detta gäller speciellt i och med att Internet nu också gör det möjligt för vilken konsument som helst att köpa en produkt från andra sidan jorden, istället för från ett lokalt företag.Som entreprenör finns det dock ett antal lösningar du kan överväga för att förändra din situation och en av de smartaste är genom ett företagsförvärv. Det innebär att du låter ett företag som Hammarviken företagsutveckling investera i ditt bolag genom ett företagsförvärv. Låter det som att du ger upp allt du någonsin arbetat för? Så är inte fallet och fördelarna med detta är många.
1. Genom att förvärva företag av mindre och medelstor storlek får verksamheten en chans att växa. Detta sker tack vare en ekonomisk investering och i många fall ett större kontaktnät. De kan trots allt innebära fler affärer och bättre samarbetspartners. Ett växande företag innebär större möjligheter att lyckas rent ekonomiskt.
2. Du kan om du önskar och ni kommer överens om det i ert avtal fortsätta att arbeta i ditt företag, men med en trygg partner i ryggen. Detta innebär en säkrare vardag där du inte längre är ensam i de beslut som tas för företagets framtid.
3. Ditt företag kan vid företagsförvärv också öka marginalerna då ett större företag kan hjälpa det att sänka kostnaderna för inköp, produktion och finansiering. Ett större företag som förvärvar ditt bolag har ju bättre förutsättningar att finna sparmöjligheter än du har. Även detta betyder i längden att företaget får bättre ekonomiska förutsättningar för att lyckas väl oavsett vilken marknad man är verksamma inom. Det blir helt enkelt ytterligare pengar över som du sedan kan använda på andra smarta sätt inom företaget.
4. Förvärv av företag innebär också större förhandlingsutrymme än du skulle haft som egenföretagare. Ett företag som går in i ditt har ofta större andelar på marknaden och därför större kapacitet att förhandla i olika situationer. Detta gynnar alltid ditt företag.
5. Bättre betalt vid försäljning. Sälj ditt företag genom företagsförvärv och få bättre betalt än du skulle ha fått om du istället gick till en annan enskild företagare för att sälja det. Detta betyder i slutändan mer pengar till dig så att du har möjlighet att gå vidare till någonting annat du vill investera din tid i.En bättre framtid för både dig och ditt företag med företagsförvärv
Du kan som företagare alltid styra din tid och välja hur du vill arbeta. När tidpunkten är rätt kan det vara smart att ta ännu ett steg på vägen mot ett friare liv genom att satsa på företagsförvärv där ett större bolag tar över ditt. Med hammarviken som partner och ägare vet du att företaget kommer att drivas vidare med stort engagemang, gedigen erfarenhet och stor passion för utveckling av verksamheter. Du får samtidigt möjlighet att med friare tyglar arbeta med din passion. Varje dag och under trygga former.

Report this page